
از گروگانگیری فدراسیون جهانی جودو تا تقاضا برای ابقای سعیدی در پست دبیرکلی کمیته ملی المپیک
تعداد بازدید : 16
صالحیامیری: کشتی از ۳ منبع تامین مالی میشود
رئیس کمیته ملی المپیک در نشست خبری دیروز خود بار دیگر رفتار فدراسیون جهانی جودو را سیاسی و خارج از دایره اخلاقی خواند. سیدرضا صالحیامیری همچنین شاخصههای تخصیص بودجه به فدراسیونهای ورزشی را هم تشریح کرد. اما اینکه مهمترین شاخصههای تخصیص و توزیع بودجه کمیته در بین فدراسیونهای ورزشی چه بوده، سوالی است که صالحیامیری در پاسخ به آن به خراسان میگوید: «مبنای تخصیص بودجه بر اساس ارزیابیهایی بود که در گذشته انجام شد. این مبنا پایه بودجه است و ما سالیانه به دلیل گرانی و تورم پایه بودجه را به میزان 10درصد افزایش میدهیم. در کنار بودجه پایه که به همه فدراسیونها اختصاص مییابد، ما بودجه دومی را هم تعریف کردیم که معادل 5میلیارد تومان در سال 98 بود. امسال هم حداقل 5میلیارد خواهد بود که به آن بودجه فوقالعاده آمادگی رشتههای المپیکی گفته میشود.» رئیس کمیته ملی المپیک با تاکید بر اینکه بودجه فدراسیونها در کمیته به 3 دسته تقسیم شده، میگوید: «ما بودجه فدراسیونها را به ۳ دسته تقسیم کردیم؛ نخست کمک مستقیم برای انجام هزینههای جاری و عموم فدراسیونها به جز فوتبال. این عدد ۳۰میلیارد تومان است. دوم اینکه در سال ۹۹ ما ۳۰میلیارد تومان کمک غیرمستقیم برای اعزامها، حملونقل، پاداشها، بلیت، لباس و... به فدراسیونها خواهیم داشت که ۵میلیارد تومان آن به عنوان بودجه ویژه به فدراسیونهای المپیکی به صورت مستقیم تخصیص خواهد یافت. ما از مجموع بودجههایی که دولت به ما تخصیص میدهد و نیز سایر منابع، 60میلیارد تومان(30میلیارد کمک مستقیم و 30میلیارد کمک غیرمستقیم) در سال 99 برای فدراسیونهای ورزشی اعم از المپیکی و غیرالمپیکی هزینه خواهیم کرد.»
تعهد نوبخت برای کمک ویژه به کشتی
فدراسیون کشتی در حالی در مرحله اول واریز بودجه کمیته با دریافت مبلغ 605میلیون تومان در صدر فدراسیونهایی قرار گرفته که بیشترین بودجه را از کمیته به خود اختصاص دادهاند اما باز هم اهالی کشتی گلایه کردند و مدعی شدند ای کاش بودجهبندی بر اساس تعداد سهمیههای المپیکی فدراسیونها صورت میگرفت. صالحیامیری در واکنش به بودجه کشتی به خراسان میگوید: «کشتی در کمیته ملی المپیک اولین و بیشترین بودجه را دریافت میکند و در سال 99 بودجه مصوب کشتی از کمیته معادل 5/2میلیارد تومان است. وزارت ورزشوجوانان هم رقمی حدود 13 تا 15میلیارد تومان به کشتی اختصاص خواهد داد و بیش از این در توان ما و وزارت ورزش نیست. اما واقعیت این است که نیازهای کشتی خیلی بیشتر است و من صحبتهای دبیر را در خصوص نیازهای مالی کشتی تایید میکنم. برای حل این مسئله 2 راه بیشتر نداریم؛ اول تلاش فدراسیون و کمک ما برای جذب اسپانسر که تا امروز علیرضا دبیر برای جذب اسپانسر موفق بود. بخش دوم کمک ویژه سازمان برنامه و بودجه به کشتی است که دکتر نوبخت تعهد کرد کمک ویژهای به کشتی داشته باشد بنابراین 3 کانون برای تامین منابع مالی کشتی وجود دارد؛ اول کمک مستقیم وزارت ورزش(13 تا 15میلیارد تومان) و کمک مستقیم کمیته(معادل 5/2میلیارد تومان)، دوم کمک از محل اسپانسرها که به گفته دبیر حدود 25میلیارد تومان بوده و محل سوم کمک ویژه نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه به کشتی است که ظاهرا این کمک ویژه در سال 99 مبلغ 10میلیارد تومان است که مرحله اول آن معادل 2میلیارد تومان محقق شد.»
رفتار ویزر غیراخلاقی بود
اما تعلیق جودو و در پیش بودن دادگاه حکمیت ورزش در شهریورماه موضوع مهمی بود که صالحیامیری در واکنش به سوال خراسان درخصوص آن میگوید: «مناقشهای بین ما و فدراسیون جهانی شکل گرفت. رفتار فدراسیون جودو سیاسی و خارج از دایره اخلاقی بود. این فدراسیون به دنبال یک ماموریت سیاسی است. ما به طور روزانه با فدراسیونهای جهانی ارتباط داریم؛ مثلا وقتی ویزا نمیدهند در صحبتهای مختلف اعتراضات را مطرح میکنیم. تا امروز سابقه نداشته یک فدراسیون جهانی وارد کار غیرحرفهای شود، ورزشکار ما را گروگان بگیرد، مربی را اخراج کند و ورزشکار را وادار به تصمیمی کند که راضی نبود. ویزر قبل از انتخابات مکاتبه کرد که نباید تغییرات در فدراسیون انجام شود، بلافاصله بعد از انتخابات نامه تعلیق را بدون هیچ مقدمهای فرستاد. من جواب دادم این رفتار عجولانه است و باید گفتوگو کنیم.» رئیس کمیته ملی المپیک ادامه میدهد: «آنها حاضر به مذاکره عقلانی نشدند. ما به IOC شکایت کردیم. ۲۳ شهریور به CAS خواهیم رفت. از ایران ۳ نماینده خواهند رفت از آن سو هم ۳ ایرانی هستند. این نشان میدهد ویزر به هر چیزی متوسل شده است. ما پیامهایی داشتیم که ورزشکار علاقهمند بود برگردد. رفتار فدراسیون جهانی گروگانگیری است. ویزر هم شهود خود را معرفی کرده است. در صورت رسیدگی عادلانه جودو رفع تعلیق خواهد شد.»
پول فصیحی و رستمی را فدراسیون برداشت
صالحیامیری درباره گلایه فرزانه فصیحی، سریعترین دختر دونده ایران از پرداخت نشدن پاداشهایش میگوید: «من با فرزانه فصیحی و کیانوش رستمی چند بار صحبت کردم. شخصا پیگیر بودم. پول فرزانه فصیحی و کیانوش رستمی را به حساب فدراسیونهایشان ریختیم ولی آنها برای پرداخت حقوق به خاطر مشکلی که داشتند از آن برداشت کردند. ما با روسای فدراسیونهای وزنهبرداری و دوومیدانی صحبت کردیم و قرار شد فعلا علیالحساب پاداش آنها را پرداخت کنیم و بعد با فدراسیون حساب و کتاب میکنیم.»
از عملکرد سعیدی راضی هستم
اما بخشنامه جدید اداره امور استخدامی و برداشتن شرط سنی برای بازنشستگان و قرار دادن 35 سال خدمت به عنوان مبنای بازنشستگی باعث شده تا پای کیکاووس سعیدی، دبیرکل کمیته ملی هم به جمع بازنشستگان ورزش باز شود. البته دیوان عدالت اداری با بخشنامه جدید مخالف است. صالحیامیری در واکنش به موضوع بازنشستگی سعیدی میگوید: «طبق بخشنامه اداره امور استخدامی کسانی که مدرک تحصیل کارشناسی دارند باید با ۳۰ سال خدمت و کارشناسی ارشد با ۳۵ سال خدمت بدون در نظر گرفتن شرایط سنی بازنشسته شوند. از نظر حقوقی رئیس سازمان برنامه و بودجه و رئیس استخدامی رئیسجمهور است و میتواند این ابلاغ را داشته باشد که البته اجرایی است. اما نظر من این است که ایرادی به این بخشنامهها وارد است چراکه استثنا قائل نشدهاند. البته شورایی در امور استخدامی وجود دارد که به موارد خاص رسیدگی میکند مثلا اگر فردی نیاز است با 40 سال سابقه کار در سمت خود باقی بماند، این شورا بررسی و تصمیمگیری میکند. اینکه وزارت ورزش چه روشی برای مدیریت این مسئله دارد را باید از خود وزارت ورزش سوال کنید. در مورد همکارم باید بگویم از عملکرد سعیدی راضی هستم و او دلسوزانه کارهایش را انجام میدهم و من کتبا تقاضای تداوم حضور او را داشتهام.»