دیسکالیفه شدن اسماعیل‌پور در جام باشگاه‌های جهان- اوکراین بسیار سخت‌گیرانه بود

محمدی:‌ شاگردانم به حریفان کمتر از خود باختند!

نویسنده : سارا اصلانی

سومین دوره رقابت‌های‌‌‌ کشتی آزاد جام باشگاه‌های جهان- اوکراین درحالی با نایب‌قهرمانی بیمه رازی به پایان رسید که نماینده کشورمان طی 2‌‌ دوره گذشته این رقابت‌ها به میزبانی ایران فاتح بلامنازع سکوی قهرمانی بود. ‌شاگردان غلامرضا محمدی درحالی شانس سومین قهرمانی را از دست دادند که سرمربی بیمه رازی در مصاحبه با خراسان تاکید کرد برخی کشتی‌گیرانش در این رقابت‌ها کشتی را به حریفان کمتر از خود واگذارکردند تا سکوی قهرمانی از تیم دور شود.
 به نظر می‌رسد جام باشگاه‌های جهان در سومین دوره با شرایط متفاوتی برگزار شد؟
ابتدا این را بگویم که برگزاری رقابت‌های‌‌ جام باشگاه‌های جهان ابداعی فدراسیون کشتی ایران بود و فدراسیون کشورمان هم بود که برگزاری این رقابت‌ها را به اتحادیه جهانی کشتی‌ پیشنهاد داد. ‌از همان زمان من معتقد بودم این کار فدراسیون ایران یک اقدام پسندیده و هوشمندانه است.‌‌ همان‌طور که شاهد هستیم این رقابت‌ها هر سال بهتر جا می‌افتد. ‌در حال‌حاضر این رقابت‌ها در تقویم اتحادیه جهانی کشتی جای گرفته و مطمئن باشید این رقابت‌ها به زودی چه به لحاظ کمی و چه به لحاظ کیفی در رده‌ای به مراتب بالاتر از رقابت‌هایی مثل ‌جام‌جهانی قرار خواهد گرفت. ‌در حال‌حاضر شاهد رشد کمی تیم‌های شرکت‌کننده در این دوره از رقابت‌ها بودیم و همان‌طور که دیدید در کشتی آزاد 12‌تیم و در کشتی فرنگی 16‌تیم برای حضور در این دوره اعلام آمادگی کردند. ‌این درحالی است که در رقابت‌های  ‌جام‌جهانی تیم‌های کمتری شرکت می‌کنند.
 علت جذابیت این رقابت‌ها را در چه می‌بینید؟
یکی از دلایل آن حضور حامیان مالی در مسابقات است. ‌این یک کار حرفه‌ای است که در همه رشته‌های ورزشی حرفه‌ای دنیا اعم از فوتبال، بسکتبال، تنیس، والیبال و... ‌بخش خصوصی وارد عمل شده. ‌در کشتی نیز با برگزاری جام باشگاه‌های جهان پای اسپانسرها به رقابت‌ها باز شده و این اتفاقی است که قبلا نبود و خلا آن حس می‌شد.
 سطح برگزاری سومین دوره از رقابت‌های ‌جام باشگاه‌های جهان چطور بود؟
اصلا نمی‌توان سطح برگزاری این دوره از رقابت‌ها‌‌ را با 2‌‌ سال گذشته مقایسه کرد. ‌خیلی دلمان می‌خواست تیم بیمه رازی برای سومین سال متوالی روی سکوی قهرمانی این رقابت‌ها بایستند. ‌البته من می‌دانستم کارمان نسبت به 2 دوره قبلی سخت‌تر است. ‌ضمن این‌که یک‌سری از مسائل هم دست به دست هم داد تا ما نتوانیم به عنوان قهرمانی دوره گذشته دست پیدا کنیم. ‌این درحالی است که با توجه به قهرمانی بیمه رازی طی 3 سال متوالی در باشگاه‌های کشور و 2 قهرمانی در جام باشگاه‌های جهان، مسئولان باشگاه انتظار داشتند امسال هم به راحتی عنوان قهرمانی را تکرار کنیم. ‌اما واقعیت این است که در دنیای ورزش شکست و پیروزی‌هایی اتفاق می‌افتد که غیرقابل پیش‌بینی است.
 چه اتفاقاتی در فینال رقابت‌ها رخ داد که مانع از قهرمانی بیمه رازی شد؟
در فینال این رقابت‌ها اتفاقات بسیار عجیبی رخ داد که فکر می‌کنم تکرار‌‌نشدنی باشد.‌ ‌در جریان رقابت‌های‌ 8 وزن، 3، 4 مورد اتفاق عجیب افتاد که همه موارد هم به ضرر تیم ما تمام شد. ‌نمی‌دانم اسم این اتفاقات را بدشانسی باید گذاشت یا نه. ‌اما بعضی از کشتی‌گیران ما در روز فینال در حد خود ظاهر نشده و بسیار کمتر از توان‌شان کشتی گرفتند. ‌برخی کشتی‌گیران باید پیروز می‌شدند اما با اختلاف فنی فاحشی کشتی را واگذار کردند و درواقع به کمتر از خودشان باختند و همین عامل باعث شد‌ متاسفانه تیم ما علی‌رغم شایستگی‌هایی که داشت به نتیجه‌ای که باید می‌رسید، نرسد.
 در جریان رقابت‌های‌ وزن‌61 کیلوگرم چه اتفاقی افتاد؟
مسعود اسماعیل‌پور، نماینده ایران در این وزن بود که خوب هم کشتی گرفت. ‌خینچگاشویلی حریف او، قهرمان المپیک بود‌. این حریف 2 سال در بیمه رازی حضور داشت و به همین‌خاطر ما شناخت خوبی از او داشتیم. ‌البته او هم از ما شناخت داشت. ‌او قبل از المپیک قهرمان اروپا شد و حاجی‌ علی‌افی که 2 سال(2014 و 2015) قهرمان جهان بود را شکست داد. ‌این نشان می‌دهد که خینچگاشویلی قبل از حضورش در وزن 61 کیلوگرم(به صورت رسمی) حرف‌های زیادی در این وزن برای گفتن داشت. ‌طبق برنامه‌ریزی ما مسعود تا 6 ثانیه پایانی برنده کشتی مقابل خینچگاشویلی بود اما اسماعیل‌پور باتجربه نتوانست به لحاظ روحی خودش را جمع‌وجور کرده و به اعصابش مسلط باشد. ‌او باید فقط دستورات فنی را اجرا می‌کرد اما متاسفانه هر چقدر ما به او تاکید کردیم که آرام باشد بی‌فایده بود. ‌در جریان کشتی دست اسماعیل‌پور با صورت حریف برخورد کرد و حریفش هم خیلی علنی به صورت مسعود زد. ‌در این هنگام تصمیم عجولانه از سوی رئیس تشک و مسئول برگزاری مسابقات که فکر می‌کنم مصری بود باعث اخراج هر 2‌ نفر شد. ‌البته حریف کشتی طبق قانون باید دیسکالیفه ‌‌شود اما من فکر می‌کنم تصمیم دیسکالیفه شدن مسعود بسیار سخت‌گیرانه بود چون او از روی عمد به صورت حریفش نزد. ‌البته ما می‌دانستیم با توجه به شرایط مسابقات فینال، امکان نداشت داوران رای‌50،‌ 50 را به ما بدهند.‌ هیچ‌وقت چنین اتفاقی نیفتاده بود. ‌در بقیه وزن‌ها هم اکثر بچه‌های ما بد کشتی گرفتند و در حد انتظار ما کشتی  نگرفتند.
 چرا؟
به عنوان مثال رضا افضلی در وزن‌ 74 کیلو بسیار خوب کشتی گرفت و 5 دقیقه و‌50 ثانیه عالی کشتی گرفت و 4 امتیاز هم جلو بود اما در‌10‌ثانیه یک‌دفعه همه چیز به هم ریخت که اتفاق نادری در کشتی است. ‌علیرضا کریمی(86) کشتی‌گیر ملی‌پوش ما اصلا آن کریمی همیشگی نبود، بلکه فقط نامی از او در این مسابقات حضور داشت. او بسیار ضعیف کشتی گرفت. ‌شاه‌گل بیت هم که پرویز هادی(125) بود.  او باید کشتی را می‌برد و همه‌چیز هم به کشتی او بستگی داشت اما متاسفانه هادی هم به کشتی‌گیری کمتر از خود باخت و تمام برنامه‌های ما را خراب کرد. ‌البته حسن رحیمی نسبتا خوب بود. ‌بهترین کشتی‌گیر ما الیاس بک‌بولاتوف روس(65) بود. ‌بهتر از او عباس طحان بود(97) که گل کاشت و اسنایدر قهرمان المپیک را شکست داد.